Träffa Jay Smith på den officiella Idol-turnén!

Idolvinnaren Jay Smith har överträffat alla förväntningar efter den dramatiska finalen i Globen i Stockholm. Hans debutalbum gick rakt in på första plats och passerade platina på bara ett par veckor. Jays unika version av Madonnas "Like a Prayer" och vinnarsingeln "Dreaming People" klättrar snabbt på topplistorna samtidigt som Jay och de andra idolerna gjort sig redo för nästa stora äventyr -  Den Officiella Idol-turnén 2010!  

Nu ger vi  50 Spotify Premium-användare chansen att se och träffa Jay livs levande när Idol-turnén drar förbi i följande städer:  Örebro, Linköping, Gävle, Örnsköldsvik och Lund.  

För att vara med och tävla, gör så här:
Skicka ditt svar på tävlingsfrågan tillsammans med ditt namn, ålder, adress och Spotify-användarnamn + vilken stad du vill vinna biljetter, till spotify@sonymusic.se – skicka också gärna en motivering till varför just du ska vinna! (Skriv "Jay Smith Idolturné" i ämnesraden).

Fråga: På det 4:e spåret på Jay Smiths album gör han sin tolkning av en låt som gjorts av ett stort amerikansk rockband. Vad heter låten?

 

Lycka till!

 

Kommentarer

Haha, jag är så jälva bra!

Haha, jag är så jälva bra! När Jay kom in till juryn och sjöng Black Jesus, då sa jag till min sambo med exakta ord: Han kommer att vinna hela skiten!
Och vad gjorde han, jo han vann allt :P Jag visste det, antaligen för att jag har en känsla för sånt när det gäller röster som hans :P
Älskar verkligen Jay's röst, jag ryser varje gång jag hör hans låtar.. Och Von Benzo, ruskigt bra, kan bara säga... Innan Jay kom med i Idol så var det Von Benzo man lyssnade på, är fortfarande så men även några låtar från hans Idol-karriär :)

e svaret Enter Sandman

e svaret Enter Sandman

Hejsan jag kan svaret på

Hejsan jag kan svaret på frågan och de är
Enter Sandman

jag kan svaret på frågan!

jag kan svaret på frågan! :)

ENTER SANDMAN MED METALLICA!

Tjena Jay :) Du kanske kommer

Tjena Jay :)
Du kanske kommer ihåg mig .
Vi träffades på väla i Hbg, Jc butiken.
Jag som fick en kram ! haha :D

Ville bara säga att jag o några polare kommer kolla när du o gänget sjunger i lund den 5 februari ! :)
Ha det gött !

Ja det kommer han nog ihåg.

Ja det kommer han nog ihåg. För han kramar sällan fans! Du är nog den enda!

Ajaj... Jay är bra men värre

Ajaj... Jay är bra men värre verkar det vara med stavningen av folket här... skrämmande

Din meningsuppbyggnad var

Din meningsuppbyggnad var dessvärre inte korrekt den heller. Kasta inte sten i glashus.

hej jay smith jag lyssnar på

hej jay smith jag lyssnar på dig varje dag jag vill träffa dig på riktigkt när du va i finalen röstade jag på dig 2 gånger du är bästa sångaren jag kommer alrig glömma dig jag kommer lyssna på dig varje dag tillemed när jag är död

hej jayy jag har din skiva på

hej jayy jag har din skiva på min spotify(Y).'

var ska du uppträda någonstans

hej jayy jag har din skiva på

hej jayy jag har din skiva på min spotify(Y).'

var ska du uppträda någonstans

Hej jay du äger jag älskar

Hej jay du äger jag älskar dina låtar spiselt dreaming people

Spotify-reklam-popupen är

Spotify-reklam-popupen är felstavad. Janurai säger den...

man ska inte knarka

man ska inte knarka

hej Jay Smiths det

hej Jay Smiths det äralexander styrman jag är 20 år jag gillade låten Dreaming People den var ass bra jag hejjade på dej i idol finalen jah kan inte sluta lysna på låten den ägger du är bra vilken låt du vann me i idol gratis till idol så fort jag hör låten Dreaming People så höjer jag volymen på radion den ägger gratis till vinsten jag var kit nervös när du stog där på senen i globen jag såg sälva finalen av idol på tv all lycka till me låten kram alexander styrman

Punkt, stor bokstav och komma

Punkt, stor bokstav och komma gör det lättare att läsa....

HEJ Jay.Jag är 11 årig kille

HEJ Jay.Jag är 11 årig kille som älskar musik särskilt Dreaming People och Like A Prayer.

Hej Jay. jag är en 15 årig

Hej Jay. jag är en 15 årig kille som älskar musik,jag spelar trummor och satsar på en väldigt känd musik linje men problemet är jag brinner värkligen BARA för musik och har lite svårt för matte så jag har inte godkänt i matte:( försöker fixa det). Men du är as grymm skit bra och unik röst :D men hur gick det för dig i skolan och hur blev du artist ? . Jag är ditt fän och hoppas att jag blir ungefär lika stor som dig snälla ge mig något tips //Fabbe :D Skriv gärna tillbaks :)

Med den rösten som du har så

Med den rösten som du har så kan jag bara säga-Du gör mig GLAD ;o)

Jay Smith är väll bäst finns

Jay Smith är väll bäst finns inte mkt mer att säga han har ingen talang, för en talang har alla men att kunna sjunga låtar som han gör är sjukt (Bad Romance) (Against all odds) (i want it that way) (like a prayer) och (In the ghetto) det är verkligen igen låt lik den andra men han har lyckats göra dom helt sjukt bra :) Jay smith-Idol 2010 i want it that way ;)

Jay har en åsm röst, men han

Jay har en åsm röst, men han var klart bäst före han blev ''känd''
Detsamma som alla andra Idoler, dom skulle bli mycket bättre utan Idol, kanske inte dock kända i svensk media... men då slipper dom iaf sjunga dåliga låtar osv... :(
Men Jay och Erik har ändå spelat låtar man kan sjunga med i, som Enter Sandman och Run To The Hills :)
Kram o hoppas de kommer gå bra för dig i framtiden!

Heej jag vill ha autograf av

Heej jag vill ha autograf av dig jay jag tycker du är bäst jag ä ditt störta fän hoppas jag fårträffa dig nån gång kram..madeleine

Åk på hans konserter då

Åk på hans konserter då

Hej Jay! Jag heter Linnea.

Hej Jay! Jag heter Linnea. Som nog alla vet är du bäst i värden. När jag tänker blir jag helt varm i kroppen och du tar en stor bit av mitt hjärta. Faktiskt mer en godis <3 Jag är ett stort fan nu men mitt nyårslöfte är att jag ska bli ditt STÖRTA fan under det nya året 2011. Jag älskar din röst. Jag kan inte sluta lyssna på dig när du sjunger. Mina kompisar tycker typ att jag är jobbig för jag pratar om dig hela tiden. I skolan så klottrar jag ner ditt namn t.ex. I min bänk, i min bästis bänk, på någon annans bänk, i korridoren, på min lärares papper, svarta tavlan, alla prov papper och många andra ställen.. Jag är som sakt helt galen.. I dig <33

Många kramar Ditt blivande största fän :p

Asså, har ni inget av värde

Asså, har ni inget av värde att komma med utan bara era onödiga pessimist tankar och åsikter utan motiveringar så kan ni bara ta och hålla käften!!!! eller skaffa en egen '''''''blogg där ni kan sitta beklaga er över allt/alla andra medan jorden förmodligen snurrar vidare utan att stanna upp och ta en titt på er! för att kunna uttrycka med en pessimistisk inställning va ni gör med vardagen! det är bra att påverka och ha åsikter men det är sällan man kommer långt med en negativ inställning, vilket antagligen är det som skiljer er från jay som tagit sig så långt!

så har du inget posetivt att komma med så STÄNG IGEN BRÖD INTAGET!!!

Such a waste of talent and a

Such a waste of talent and a sweet voice, really wished you would've made your own career Jay instead of being stuck in the clutches of them big corps like you are now, doomed to release mainstream shít and covers for god knows how long..

Anyway, wish you the best of luck, hope to hear real music from you in the future!

Indeed, Sir. Stuck in the

Indeed, Sir. Stuck in the swamp of failure, I wish he can make his way out of it, find his own style by reflecting his personality to his works.

aså du är bäst på att sjunga

aså du är bäst på att sjunga jag är 9 år och svimar varge gång jag ser dig på bild :)
var det minnah eller du som vann idål jag hejade på dig hela tiden tilslut så börja jag spy för jag inte får träffa dig eller få gå på idål live jag börja grinna för du är BÄST på att sjunga min kompis felizia hon vill döda sig själv för hon inte inte har din autograf vet du mit rum är fullt med bilder på dig sen har jag en CD när du sjunger maser med låta jag kan inte andas när jag lyssnar på de snäla kan jag få ditt mobil nummer PLEES jag kan inte leva utan dig
aså du är bäst på att sjunga .

Hej Monica! Vad roligt att du

Hej Monica!
Vad roligt att du är ett stort fän till mig.
Men tyvär så kan jag inte ge dig mitt mobilnummer =( för då skulle ALLA ringa mig....
Men det var roligt att veta att du är ett stort fän till mig!
Det var jag som van idol.
Hur är det med Felizia? synd att hon inte fick en autograf av mig!

Du är jätte duktig jag häjade

Du är jätte duktig jag häjade på dig och blev skit glad när du van du förskäna det många kramar från Elin

Jay rockar ju allt och alla!

Jay rockar ju allt och alla! Jag visste inte ens att jag gillar rock tills Jay visa sig för publiken. Jay har en speciell röst och de bästa låtarna till den. :3 \Tyck vad ni vill.

Jay är ju super bra! om man

Jay är ju super bra! om man inte har nått snällt att säga om Jay, är det onödigt att skriva komentarer här

Han är ganska känd nu det kan

Han är ganska känd nu det kan jag hålla med om, men... han kommer att bli bortglömd om ett halvår. Det är något jag inte riktigt förstår? det absolut första han gör är att släppa ett album fullt utav pissiga covers. Kanske inte det smartaste. Han kommer garanterat bli bortglömd inom kort.

Tyckte Sverige valde fel idol 2010

ÄR DU DUM=( Han var så grym.

ÄR DU DUM=( Han var så grym.

är du galen det är rätt

är du galen det är rätt person som van

Men Peter ditt himla nöt! Han

Men Peter ditt himla nöt!
Han fick inte välja själv. Ingen Idol får välja nåt själv på första 2 plattorna.
Så du kan ju inte skylla det på honom att han släpper ett dåligt första album.

Bara för att du tycker det är

Bara för att du tycker det är pissiga covers. Jag tyckte hans debut skiva var grym i jämförelse med dom andra idol vinnarnas. Den här skivan ville jag verkligen lyssna på av ren nyfikenhet. Har aldrig hänt förr. Nej, jag håller på Jay, fortsätter han så här blir han absolut inte bortglömd.....

du suger

du suger

Hallo?! Han kunde inte göra

Hallo?! Han kunde inte göra något annat. En vecka efter Idolfinalen släpper vinnaren ett album från det bästa av sin säsong. Det är alltid så. Lev med det.

JAY ÄGER!! JAG VILL HA HANS

JAY ÄGER!! JAG VILL HA HANS AUOTGRAF!

Hur kan man sitta här och

Hur kan man sitta här och säga att han kommer bli bort glömd? Du är inte den smartaste kolla bara förra idol vinnare den känner fortfarande många igen, flera från idol finns med i räkningen. Att våga gå ut så där stor i Globen va ju bara underbart. Under tiden Jay fanns inne på idolsmattor så fick han redan där känna på pressen med tidningar och secen framträdande. Jag tycker att Jay har gjort det bästa man kan göra i Idol och varför inte vara glad för hans skull? Det kanske är så att du är så avensjuk att du bara vill sitta framför din data skärm och snacka en massa SKIT. ohhh!!!! :@

Hade inte kunnat sagt det

Hade inte kunnat sagt det bättre själv. Håller med dig hel och hållet Peter. Jay är kass!

Jay äger allt och alla! Han

Jay äger allt och alla! Han har nåt speciellt som kallas talang, hört om det nån gång?

Jay är inte alls KASS! :( SÅ

Jay är inte alls KASS! :( SÅ DET SÅ!

Jag tycker Jay suger!!!!!!!!!

Jag tycker Jay suger!!!!!!!!!

Att det kan finns så mycket

Att det kan finns så mycket avundsjuka människor i lilla Sverige som inte kan unna en person lite framgång.

Lite svar på några inlägg.
En cover blir aldrig som orginalet "lite det som är meningen"
Om han kommer att bli större än Metallica? "nä det tror jag inte, men han kommer nog att bli en av dom större som gått igenom idol, dessutom så har han en egen stil, vilket jag gillar"
Det gnälldes friskt på hans tolkning av Lady gagas bad romance i juryn, men jag tycker faktiskt den är bra, han gör den till sin egna och att han gör lite hårdrocks röst när han sjunger bad romance tycker jag är grymt.

Men i övrigt så är like a prayer den bästa han gjorde, mycket skön version.
Vinnarlåten är också riktigt bra.

Så jävla dålig cover på enter

Så jävla dålig cover på enter sandman alltså, aldrig hört sämre.

1; Bryggriffet är samma som intro riffet i hans version
2; breakdownet har en distad version av intro riffet, WTF?
3; Solot lät riktigt otight
4; Soundet lät som någon jevla metalcore skit
5; Rösten låter lite väl dramatisk

Men men, vad kan man förvänta sig från en idol snubbe?

om det va så jäkla

om det va så jäkla dåligt..gör det bättre själv..!! å varför är du inne på denna sida om du tyclker det e dåligt..va inne på ngt annat å förstör inte för oss som gillar Jay.

Förresten, skriv lite egen

Förresten, skriv lite egen skit, istället på att leva på andras meriter

vad är du för knäppgök

vad är du för knäppgök egentligen. inte fattat att när man är med i idol så sjunger dom nästan alltid covers. det är det som är själva grejen med idol. sen när dom hörts o synts ett tag kanske dom får ett skivkontrakt. det är då dom kommer med egna grejer.

förresten jag håller med om att enter sandman är inte bästa covern, men du kan inte bara döma honom efter en låt.